2009. augusztus 1., szombat

Megvagyunk még, nem vesztünk el

Ne gondoljátok, hogy lankad a lelkesedés, csak annyi minden történik, és olyan gyorsan, hogy nem mindig van lehetőségünk azonnal bejegyezni a friss élményeket.
Valamikor a hét közepén hallottatok felőlünk utoljára.
Kezdem a legmeghatározóbb témakörrel: munkakeresés. Továbbra is kitartóan folyik, sajnos eddig még mindig jelentős eredmény nélkül. Kezdem elhinni, amit mindenki mondogat itt kint, hogy a nyár "very slow" meló szempontjából, ami annyit tesz, hogy uborkaszezon van, a feketén dolgoztató dúsgazdag zsidó családok még mindig kint vannak a country-ban. Nekem az edzői munka ugyebár már akkor ugrott, amikor kiderült, hogy munkavállalói papírok nélkül sehol nem fognak alkalmazni, és a papír intézése meg hosszú, és költséges procedúra.
Mindezektől függetlenül nem adjuk fel, továbbra is lessük a craigslistet, bazarynka.com-ot, hátha adódik valami munka. Egy-egy alkalmi takarítás bármikor becsúszhat, mint ahogy eddig be is csúszott párszor. Szóval nem kesergünk, és még mindig nem bántuk meg, hogy kijöttünk:) Valószínűleg nem is fogjuk. Néha már mondogatjuk, hogy jó lenne hazamenni, elég volt itt - pláne így, hogy munka nem igen akad-, de azt gondolom, szeptember 10-ig már fél lábon is kibírjuk.
Ma pl megint csodálatos helyre sikerült eljutnunk nagypapiék jóvoltából. Szerveztek nekünk egy kirándulást Pennsylvániába, ( ha már a munka nem jött itt össze) Bushkill Falls nevű vízeséshez. Fotókat oldalt találtok ismét. Lenyűgöző volt a hely, megint nem csalódtunk az öregékben :-)
A héten voltunk Hajniékkal bowlingozni és biliárdozni (erről is készült pár kép). Tökjól éreztük magunkat. Jó volt együtt lógni, mert Velük meg alig tudunk programot szervezni, annyit dolgoznak. Micsoda kontraszt, mi?:-P
Ezen kívül szerintem nem történt semmi említésre méltó. Illetve ma tettem egy felfedezést haza felé sétálva. Sokszor morgunk, hogy mennyire koszos, szemetes ez a város. Ma rájöttem, hogy miért. Egy db kuka nincs az utcán. Legalábbis azon a szakaszon biztosan nem, ahol mi lakunk. Így persze, hogy a papír kávés poharak, és egyéb hulladékok a telefonfülkékben, járdaszegélyeken, buszmegállókban kötnek ki. Az utcán rohangáló csótányokról, patkányokról meséltem már? Nos ha nem, nem is fogok. :-) Csak tudjátok, hogy ilyen is van itt. Kissé kiábrándító...No de minden városnak vannak előnyei, hátrányai egyaránt.

Azt hiszem, most zárom soraimat.
Aki nyaralni megy, annak nagyon kellemes nyaralást kívánunk, aki csak a hétvégét élvezi, annak további kellemes élvezkedést, aki pedig a ronda munkás hétköznap olvassa soraimat, annak kitartást kívánok a robotoláshoz!

Megyek, töltögetem fel az új képeket, ne felejtsétek meglesni őket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése