2009. június 24., szerda

Isten hozta a csomagokat is New York-ban

Végre megérkezett a négy poggyász, amit már nagyon vártunk. Reggel felhívták Hajnit, hogy 11 és 13:30 között fogják kiszállítani. Drukkoltunk, hogy 11 körül jöjjenek, mert akkor lett volna időnk várost nézni. Azonban kihasználták a rendelkezésükre álló időt, és sikerült fél2 körül beállítaniuk a csomagokkal. Először nem mertük kinyitni őket. Én személy szerint nem akartam megtudni, hogy mi hiányzik belőle:-)Aztán végül kénytelenek voltunk kipakolni belőlük. Egy pillanatra nagyon elszomorodtam, mikor nem találtam a Jókai Biocentrumban vásárolt rahedli vitamint, gyógyszer féleséget. Azt hittük, kidobták őket, de végül meglettek. Még a szeghalmi házikolbász sem tűnt el:-)
Miközben vártuk a csomagokat, Nyónyi felhívta a munkaközvetítőt, aki máris lebeszélt nekünk egy "állásinterjút" egy ***** családnál. A négy csillag egy ember fajtát jelöl:-) Gondolom sejtitek, melyiket. Délután 5-re kellett Brooklynba mennünk. Röviden tömören a munka a következő lett volna: Ezek a családok kb két és fél hónapra el szoktak vonulni valami nyugis, luxus helyre, ahová visznek magukkal "csicskákat", akiknek mosni, vasalni, takarítani kell, plusz emellett vigyázni a gyerekekre. Heti 6 nap munka, napi 8-10 óra. Mindezért kaptunk volna 450 dolcsit 1 hétre úgy, hogy a szobánkat, kajánkat ők fizették volna (a 450 $-n felül). Ez így kapásból nem hangzik olyan rosszul, de átgondolva a következők miatt mégsem vállaltuk el: ma el kellett volna döntenünk, ugyanis a család holnap délelőtt utazik; ez így furán hangozhat, de nem ezért jöttünk ki, mindenképpen körbe kell járnom a fitnesz termeket, mielőtt ilyen jellegű munkát kényszerülök elvállalni. Nyónyit leginkább a gyerek felügyelet rettentette el. Azért az tényleg nagy felelősség, mert nem egy, vagy két gyerekről lett volna szó. Na mindegy. Megmondtuk a nőnek, hogy átgondoljuk, és visszaszólunk. Ezek után találkoztunk a munkaközvetítővel. Felmentünk a lakására. Hát...borzalmas volt. Két nagy, három kicsi macska, három kutya, kosz, bűz. A nőci (Márta) egyébként rendes volt. Érdekes forma. Kérdezte, mit intéztünk a családnál, közben azt javasolta, ne válogassunk. Nem igazán fogadtuk meg a tanácsát :-) De úgy érzem, jól döntöttünk.
Hazafelé vettünk borsót, és Nyónyi főzött borsófőzeléket.:)
Képeket ma nem készítettünk, nem volt miről. Márta lakásának látványát nem kívánjuk megőrizni emlékeinkben :-P Holnap viszont irány a Time Square, és egyéb nézni való!!!!!! Juhhhúúúúúúúúú!!!!!!
Mára be is fejezem, mert késő van!Ott meg már korán!:)Tessék ébredezni, és olvasni a fejleményeket!!!!:) Egyébként úgy tűnik, hogy sikerült átállnunk. 22:52 van, és még látom, hogy mit írok.

4 megjegyzés: