2009. június 23., kedd

Manhatteni élmények

Wow. Wow. Wow. Röviden tömören ennyit tudunk írni Manhattan-ről. Legalábbis arról a részről, ahol ma jártunk. Hogy ez mit takar? Elég sok mindent:-)Nyüzsit, koszt, sok féle nációt, rohanást, zajt, szagokat, sárga taxikat, piros lámpán áthaladó gyalogosokat, hotdog árusokat. Szóval mindent, amiket otthon a filmekből ismertünk már.
A mai napot a Madison Square Garden és vonzás körzetében töltöttük. Megnéztük, hol dolgozik Lengyi (lehet, hogy egyikőnk át fogja venni az ő munkáját). Azután elkísértük Hajnit az ő munkahelyére. Egy "cégnél" dolgoznak egyébként, csak más helyszínen és beosztásban. Lengyi egy kis deli-ben árul KV-t, üdítőt, szendvicseket, sütit, csokit és ehhez hasonló finomságokat. Hajni pedig a fenti deliben manager. Miután magunkra maradtunk Nyóval, elhatároztuk, hogy beiratkozunk a GYM-be:) Vettük a bátorságot, és beléptünk a környék egyik legnagyobb konditermébe. Kaptunk egy jelentkezési ívet, amit ki kellett töltenünk, majd jött egy nagyon kedves, szimpatikus, félvér sales-es srác,Franklin, aki végigvezetett minket a három szintes GYM-ben, elmondott minden fontos tudnivalót. A terem egyébként közel sem olyan igényes, mint nálunk az átlagos termek akár( Az Oxygén Wellness pl ehhez képest egy csillogó palota). Ez az igénytelenség, és kosz amúgy jellemző az egész városra, legalábbis azokra a részekre, ahová sikerült eddig eljutnunk. Franklin idegenvezetése után beültünk egy irodába, ahol rátértünk a piszkos anyagiakra. Mindent letárgyaltunk, már épp fizettünk volna, amikor közölte, hogy készpénzzel nem lehetséges. Csináltassunk egy ideiglenes ún. debit kártyát (olyasmi, mint a credit card) a legközelebbi bankban. Na ez a nem semmi. Itt tartózkodásunk második napján irány a bankba ügyintézni:)De így kell, muszáj a mély vízbe merülni, mert csak így fogunk folyékonyan beszélni. Meglepetésemre szinte mindent értettem. Mónyika kicsit kevesebbet, de rá fog állni az ő füle is! A lényeg, hogy nem kaphattunk ilyen ideiglenes kártyát, mert ahhoz kell nyitni egy számlát, a számla nyitás meg nem megy olyan egyszerűen. Nem estünk kétségbe, mert Lengyinek van már kártyája, ezért be tudtunk végül lépni az ő segítségével. Ráadásul kaptunk valami kedvezményt is, mert egyszerre ketten csatlakoztunk a gym-hez, plusz az első alkalommal igénybe vehetjük egy személyi edző segítségét. Már be is mutatkozott, megbeszéltük, hogy mi a fitnesz cél:), és mikor tudunk menni legelőször. Mindennek eredményeként csütörtökön, délután fél3-ra megyünk edzeni. Izgalmas lesz, és számomra nagyon tanulságos szerintem.
Következő élményünk a Starbucks nevezetű csoda KV-zó volt. Ittunk fincsi jeges kávét. Fotókat majd mellékeljük ÁM!
Ezek után elmentünk abba a boltba, ahol semmilyen mesterséges anyagot, hormont, tartósítószert és egyéb szarságot tartalmazó élelmiszer nem kapható. Kb az újpesti Jókai Biocentrumhoz hasonlítanám azzal a különbséggel, hogy itt még a húsáru is bio.
Vettünk csirkemell filét, kukoricát, LENMAGOT (ennek nagyon megörültem :), tejszínt, rizstejet, barna rizst és gabonapelyhet. Végig sem néztük a boltot, mert iszonyú nagy és éhesek voltunk. Siettünk haza. Mónyi épp főz. Jéééé:) A hozzávalókból sejteni lehet, hogy tejszínes, kukoricás csirke ragut fogunk enni barna rizzsel.
És yessssss. Most szólt, hogy készen van. :) Megyünk enni.
Ami még jó hír: telefonált a British Airways, hogy megérkeztek az USA-ba a csomagok, még a mai nap folyamán ki fogják őket szállítani. Jó lesz, ha sietnek, mert kezdünk álmosodni. Hajnal fél5 óta fent vagyunk.
Nagyjából ennyi volt a mai nap. Ja! Botosnak üzenjük, hogy rohadt meleg van! Kb 24- 25 fok, de fülledt, párás. A fekák sem akartak még minket megerőszakolni!:-)

Pusszantás

Mai képek:

3 megjegyzés:

  1. Sziasztok Lányok! Kicsit irigyellek Benneteket, mert, ha sok időt nem is, de egy pár hetes mindent megnézést én is bevállalnék. Én azt hittem, hogy csak erre mifelénk ilyen rohadt fülledt az időjárás. Örülök neki, hogy jól érzitek magatokat, de azért vigyázzatok!!
    Millió puszi: Ildi, Zoli

    VálaszTörlés
  2. És helyes volt az a félvér gyerek a Gymben??? :) :P Kérek képet! Krisztiánnal ma a nyugdíjas házban zenéltünk... halálra röhögtem magam.. tele volt fazonnal. Akkora bulit csináltunk, hogy attól féltem valamelyik ott kap szívinfarktust!!!! Azért nektek még mindig kalandosabb kint.. Írjatok hamar megint!

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok! Botosnak átadtam az infót :)))) Ma leszakadt az ég Pesten és árad a Duna. Eszter volt ma aeron és mondta, hogy jött 2 újabb csajszi. Más volt az edzés mint a Tied, de iszonyatosan elfáradt.

    VálaszTörlés