2009. július 9., csütörtök

Beach Girls

Jelentem, az imént ajánlottam fel Mónyinak a lehetőséget, hogy az elmúlt két nap történéseit nyugodtan bepötyögheti ő, de mint tudjuk, kicsit lustácska:) Nem élt a lehetőséggel, úgyhogy továbbra is az én unalmas beírásomat kell olvasnotok.:-P

Megint nem tétlenkedtünk. Kitartóan keressük a munkát, közben pedig kínosan ügyelünk arra, hogy minél több mindent lássunk a városból. Tegnap randevúztunk egy 44 éves magyar nőcivel(továbbiakban Mária; vagy B.M. (44) ) :-), aki ajánlott nekünk internetes munkalehetőséget. Én ezekkel kapcsolatban mindig szkeptikus vagyok, ám veszíteni valónk ez esetben nem volt. Mária nagyon nagy arc. Ezt már az előzetes telefonos egyeztetés alkalmával sikerült megállapítanom.:) 17 éve él itt, úgyhogy a magyart kicsit keveri az angollal. Ilyesmi szófordulatokkal élt, amíg beszélgettünk vele: "I hope, hogy ez így menni fog; You never know, hogy kivel hoz össze a sors; Maybe igazad van; és a szóval helyett a "so" :-) Nagyon jókat mulattunk Mónyival. No de miről is van szó. So.....:-) Itt röviden, dióhéjban osztom meg Veletek, mert majd szeretnék egy körmailt írni. Lényeg, hogy van egy közösségi portál, olyan, mint az iwiw, facebook, myvip, aminek üzemeltetését, és az egész felfuttatását egy amcsi milliomos finanszírozza azzal a céllal, hogy ha az oldal elérte a kellő látogatottságot (minél többen regisztrálnak), akkor súlyos pénzekért majd eladja. Ám addig is fizet minden regisztrálónak, és minél többen regisztrálunk, annál több pénzt fizet. Tudom, elsőre hihetetlen, de hasonló dologgal találkoztam már otthon, és ott nem volt átverés. Megkaptam érte a nekem járó pénzt. Úgyhogy itt is- meg majd a mailben is- kérünk Titeket, hogy regisztráljatok az oldalon. Nagy segítség lenne nekünk. Ha hétvégéig beregisztrál pár ember Mária neve alatt, akkor a hó végén már kapunk is pénzt, ami nagyon jól jönne most! Ez az oldal címe: http://www.tzconnections.com/. Itt a Join Now menü pontra kattintva tudtok regisztrálni. Veszíteni valója senkinek nincs ezzel. Pénzt nem kell befizetni, egy kis plusz pénz meg senkinek sem árt, nemde? ;-)Nekünk meg különösen használna most!

A nagy munkakeresésben annyira elfáradtunk:), hogy úgy döntöttünk, lemegyünk egy kicsit az óceán partra lazulni. Talán az egyik legnagyobb szépsége ennek a városnak a sokszínűsége. Tényleg mindenből van itt. Óceán parti strand, felhőkarcolók, üzleti negyed, parkok, gettó (Harlem), kínai negyed, buzi negyed, minden. Nagyon jól éreztük magunkat a strandon. Megint elfogott minket a nyaralós feeling:) Ahogy kiértünk a partra, letelepedtünk egy padra, amin egy nagyon szimpi öreg úr kortyolgatta jéghideg söröcskéjét. Eleinte nem szólt hozzánk, ám kis idő elteltével beszédbe elegyedtünk. Épp akkor, amikor az unokája is odajött. Ennek azért van jelentősége, mert később a bácsi hangsúlyozta, azért csak akkor szólított meg minket, mikor már ott volt az unokája, hogy nehogy azt higgyük, valami dilis öreg, aki fiatal lányokkal akar ismerkedni a beach-en :-) Óriási fazon volt. Beszélgettünk vele vagy másfél órát. Közben a neje is csatlakozott. Irtó aranyos nyugdíjas pár volt. Sugárzott belőlük a jólét. A bácsi (Arthi) egyfolytában azt hajtogatta, hogy ő mennyire szerencsés: van négy gyermeke, akik mind szeretik egymást. Érdekes volt ezt is megtapasztalni, mert otthon a szegény nyugdíjasok mondanivalója legtöbbször sajnos a gyógyszerek kifizetésére és a panaszkodásra korlátozódik. Hát itt szó nem volt ilyesmiről, pedig Arthi bácsi bizony a múlt hónapban töltötte be 84. életévét, és vidáman sörözgetett a padon, várták, hogy kezdődjön a baseball meccs. Ami az egészben a legszebb: járt már Budapesten, és elkezdte énekelni az "Az a szép, az a szép, akinek a szeme kék" című nótát. Hát nem édes?:)) Kár, hogy nem fényképezkedtünk le vele.

Később megérkeztek Hajniék is Sai-al és a két csodaszép kis sráccal. Jót pancsoltunk, készítettünk egy rahedli fényképet. Még sört is ittunk. Na ez is vicces jelenet volt. Már megszoktuk, hogy a bárokban (no nem mintha olyan sok bárban jártunk volna) kérnek tőlünk személyit, mert itt valahogy 21 éven alulinak nézünk ki:). Lehet, hogy az a 6 óra mínusz teszi? :-P Anyway....őőőő akarom mondani mindenesetre kikértük a sört, és ezzel a lendülettel büszkén végigsétáltunk a parton egészen le a vízig. Mikor odaértünk Hajniékhoz, és Hajni feje kicsit eltorzult, akkor esett le, hogy ezt így nem szabad itt. A sört nem hozhattuk volna el a bárból, vagy ha igen, maximum papír zacskóban (ahogy a filmekben szoktátok látni). Éppen megúsztuk a zsarukat, mert előttünk két perccel száguldottak át a parton :-) Ha kicsit gyorsabbak vagyunk, akkor lett volna lehetőségünk belülről is lefotózni a kapitányságot.:)
Összességében mozgalmas nap volt a tegnapi is.

Ma semmi extrát nem műveltünk. Voltunk Laundry-ban (lefotóztam nektek ezt is), "Plazaban" és edzésen. Tony megint szétszadizott. Holnap ismét kellemes izomlázzal fogok ébredni. Megbeszéltük a szombatot. 11 és fél12 körül fog minket felvenni. Azért már kezdek izgulni. Roppant kíváncsi vagyok, milyen lesz ez az élő adás. :-)
Mónyi megint elliptikázott 60 percet, jól esett neki. Meg is kérdezte, hogy vékonyabb lett-e már a lába:-)

Ja! Unokanővérem hiányolta, hogy nem írunk az időjárásról. Nos...az idő kellemes. Minden nap meleg van, és egyelőre ritkán esik az eső. A pára tartalom elég magas, de még elviselhető. A tó vize 20 fokos:-)Nem olyan vészesen hideg az óceán. Persze Miami-ban biztos kellemesebb. Asszem, ezt idén nem tudjuk már meg. Bár ki tudja...you never know, hogy mit hoz az élet :-)

Nekünk most pl azt hozza, hogy megyünk aludni, mert holnap korán kelünk. Reggel 7:30-kor indul a vonat New Jersey-be, úgyhogy valamikor 5 fél6 magasságában kell felkelnünk.

Szuperjó utolsó munkanapot mindenkinek!

Még hallotok felőlünk!;-)

2 megjegyzés:

  1. Már szombat van! Drukkolok ILdi a TV felvételhez.... :) hamar írj, hogy milyen volt! :) Tegnap éjszaka együtt buliztunk a Gerje Kastélyos Robival és a Barival!!!! Krisz nem volt ott... :)))

    VálaszTörlés
  2. IlDee!!
    Én is drukkolok!!!! Tnap megcsináltam a dvd-t de az eleje miatt, végig röhögtem! Ez már hiányzott.

    VálaszTörlés