2009. július 5., vasárnap

Már megint eltelt egy hét

Otthon is ilyen gyorsan mennek a napok, hetek? Elérkeztünk a hét utolsó bejegyzéséhez. Nagy izgalmakról, váratlan fordulatokról nem tudok Nektek beszámolni. Nagyon szépen összegyűltek a rendszeres olvasók. Köszönet Nektek, hogy ennyien érdeklődtök sorsunk iránt, és azoknak az anonim olvasóknak is köszönjük az érdeklődését, akik vagy analfabéták, hogy feliratkozzanak a rendszeres olvasók közé, vagy egyszerűen lusták. :-)

Tegnap volt a Függetlenség napja. Őszintén szólva nem sokat érzékeltünk belőle. Mielőtt belefognék a mesélésbe, vessünk egy röpke pillantást erre az ünnepre.

A Függetlenség napja (Independence Day) vagy egyszerűen Július negyedike (Fourth of July) az Amerikai Egyesült Államok egyik szövetségi ünnepe. Az amerikaiak ezen a napon ünneplik a Függetlenségi Nyilatkozat 1776-os deklarációját, melyben országuk kinyilvánította függetlenségét Nagy-Britanniától.

Ünneplése leggyakrabban felvonulásokkal, grill-partykkal, piknikekkel, baseball mérkőzések megrendezésével történik. A július 4-i megemlékezéseknek 1777 óta fontos kelléke a tűzijáték.

Nos, ebből a tűzijátékból nem sokat láttunk, talán nem is baj, mert ahonnan nézni lehet, ott őrült nagy tömeg szokott összegyűlni. Ehelyett elvittek minket Hajniék egy nagyon hangulatos kikötőbe. Totál nyaralós hangulat fogott el minket (mondjuk két hete mást nem is nagyon csinálunk :-) ). A kikötőben nyüzsgés, biszbasz árusok, kajáldák, fagyizók fogadtak minket. Kicsit olyan érzésünk volt, mint Horvátországban, vagy bármelyik tengerparti nyaraló helyen. A különbség annyi volt, hogy az 1800-as évek beli vitorlás hajó mögött ott tornyosultak a hatalmas felhőkarcolók. Nagy volt a kontraszt, ám ettől volt a látvány különleges, és magával ragadó. Készítettünk pár fényképet. Sok nem sikerült, de miután Mónyi megtalálta a megfelelő funkciót a fényképezőgépen, készült pár nagyon jó kép! Tessék őket megnézni az albumban!:) A kikötőből a Brookly Bridge-re vezetett utunk. Itt szintén csattogtattunk, ahogy csak bírtunk:) Ahogy átértünk Brooklyn-ba, megkerestük a Brooklyn Promenade elnevezésű sétányt. No ez az a hely, ahonnan a klasszikus, szerintem sokak által már látott, ismert Manhattan-i látképek készülnek. 2001 óta ez a látkép kicsit csonka, ám így is lélegzetelállítóan szép. El is gondolkodtunk ezen, hogy mi benne a szép? Magas épületek kivilágítva, egymás hegyén, hátán. És mégis van valami varázsa így élőben. Szándékunkban áll fényes nappal is ellátogatni ide, bár szerintem így az éjszakai fényekkel a leggyönyörűbb a látvány.
Elég késő volt már, ezért hazafelé taxival mentünk. Kb negyed óra-20 perc alatt hazaértünk. Érdekesség képpen jegyzem meg, hogy 25 dollárt fizettünk. Ha ezt átszámoljátok, még otthoni viszonylatban sem vészes. Az amerikaiknak meg egyenesen semmiség kifizetni ezt az összeget. S ha már az anyagiaknál járunk. 16$-ba kerül egy felnőtt mozijegy. Felszorozva kicsit soknak tűnik, de megint csak ismételni tudom magamat, hogy az itteni fizetésekhez képest nevetségesen alacsony ez az ár. És ez majdnem mindennel így van. Ami drága itt az a lakhatás. Szobát, lakást bérelni. De a drágát ne úgy értsétek, hogy ha kifizetik a lakbért, akkor meg kell nézniük, mire költhetnek még az adott hónapban. Nem, nem. Bizony a lakbér kifizetése után is boldogan költekeznek, sőt, még félre is tesznek, ha ügyesek. Hát igen...válság ide vagy oda, itt az életszínvonal még mindig 100 évvel előrébb jár, mint kis hazánkban, és abban is biztos vagyok, hogy ebből a válságos időszakból hamarabb fognak kilábalni, mint mi. No de ennyit az életszínvonal elemzéséről:) Lássuk, mi minden történt a mai napon. Hogy őszinte legyek, nem sok minden. A tegnap éjszakai kirándulásnak köszönhetően ma sikerült 10:00 körül ébrednünk. 16:00-kor jelenésünk volt a GYM-ben, Tony-nál. Kezdünk belejönni a közlekedésbe, mert időben sikerült bevergődni Manhattan-be. Tony épp 4kor végzett a saját edzésével. Kb 20 perc telt el az edzésből, amikor a hangosbemondóban közölték, hogy fél óra múlva zár a terem. Ennek annyira nem örültem, bár már így is halálra szadizott ez a jó ember :-) Remélem, jól értettem őt, képzeljétek el, hogy a következőt mondta: szombaton elvisz valami TV stúdióba egy edzés felvételére. Ma azokat a gyakorlatokat vettük át, amiket ott kell majd csinálni. Ha minden igaz, fizetni is fog érte. A gyakorlatok nem egyszerűek, de szerintem nem lesz gond velük:) Bízom benne, hogy jól értettem, és nem valami kuplerájba kell menni pornó film forgatásra :-)))
Mai napi fejlemény még, hogy telefonáltak egy újonnan megnyílt Fitnesz Club-ból. Holnap 13:00-ra megyek interjúra. Drukkoljatok! Egyébként meló fronton még semmi konkrét. Lett volna egy takarító állás Brooklynban, de a nőci ragaszkodott ahhoz, hogy akit felvesz, brooklyni legyen, mi meg ugye Queensben lakunk. Nem értjük, őt mit érdekli, mennyi utazunk. Na mindegy. Keresünk tovább:) Nem csüggedünk, előbb utóbb úgyis összejön valami.
Jó hír viszont, hogy holnap megyünk a nyelviskolába szintfelmérésre. Mónyi tuti, hogy beiratkozik. Én akkor szeretnék, ha már lenne lóvé utánpótlás :-)
Mára nagyjából ennyi. Képeket ne felejtsétek böngészni, és ha van kérdésetek, nyugodtan tegyétek fel!:-))

Pussszantás!

4 megjegyzés:

  1. sziasztok csibék , jók a beszámolók , de azért tesék anycinak telefonálni is

    VálaszTörlés
  2. már csak 98 na nem az IQ-m !!!!!

    VálaszTörlés
  3. Hi, you cause very many joys, that you write it down what happens to you. I would have an idea again for you, but for what? I didn't get even so much for the earlier idea, that thank you!

    VálaszTörlés
  4. Imádom olvasni minden nap, amit írtok. Ügyesek legyetek lányok. Drukkolok Nektek.

    VálaszTörlés