2009. július 11., szombat

Móni nem hízott, hanem FOGYOTT! :-)

Érdekes, és Nyónyi számára meghökkentő híresztelésekről van tudomásunk, amiket szeretnénk eloszlatni téves mivoltuk okán :-)
Drága képnézegető barátaink!:) Nyónyi nem hízott.:) Kikéri magának. Sőt, mivel elég kitartóan nyomul heti 3x 60 percet az elliptikus gépen, napi több órát sétálunk a városban és mellette egészségesen kajálunk, teljes lehetetlenség hízni ilyen körülmények között. Azért a biztonság kedvéért ráállt a mérlegre, és valóban kevesebbet mutat, mint otthon.:)
Ennyit M. kilóiról:-P

Megint összegyűlt két napi mesélni való. Melyikkel kezdjem? A tegnapi takarítással, vagy a mai TV-s szerepléssel?:)Haladjunk időrendben.
Tegnap hajnali 5kor keltünk, mert tudomásunk szerint 7:28-kor indult a Penn Station-ről a vonatunk New Jersey-be. Milyen jó, hogy megszálott e-mail olvasó és író vagyok. Bekapcsoltam Hajnalban a gépet, és láttuk, hogy Mary írt ( a nő, akihez menni kellett takarítani). Megnézte ő is a vonat indulásokat, és informált minket arról, hogy 7 órakor indul a vonatunk. Oooops!!!!!!!!!! Milyen jó, hogy időben keltünk!!!! Fel kellett pörögnünk, hogy elérjük. Valamikor 6:35-re értünk a Penn Station-re, és pontban 7-kor el is indult a vonat. Kellemes 40 perces út várt ránk. Annyira jó volt zöldet, családi házakat, folyót látni. Klassz ez a New York, de hosszútávon nekem nem gyere be. Mónyinak sem, de majd megírja a benyomásait ő is:) Ha csak nem annyira meghízott, hogy egy betű helyett 3-at üt le a megduzzadt ujjaival:-P So, lényeg a lényeg. Eltávolodtunk a felhőkarcolóktól, és kikötöttünk egy olyan családi házas övezetben (hívjuk kertvárosnak :), amiket a filmekben szoktatok látni. Széles utak,fák, kerítés nélküli hatalmas családi házak. Gyönyörű volt, nagyon tetszett. Amúgy is nekem nagy vágyam volt eljutni egy ilyen helyre. Hát most megkaptam:) Kívül, belül. Mary felvett minket autóval az állomáson, ahonnan kb 5 perc alatt odaértünk az akna robbantotta házikóhoz. Na jó, ennyire nem volt vészes, de kb az volt a benyomás, hogy fél éve nem takarítottak a házban. A kutyaszőr több rétegben hömpölygött a padlón, porcicákról már nem is számolhatunk be, esetleg portigrisek, vagy inkább pormamutok uralták a terepet szinte mindenhol. Mary megkínált minket teával, aranyos volt. Közben beszélgettünk egy keveset. Kiderült, hogy ő Írországból való. Meg nem mondtam volna, mert egész érthetően beszélt. Miután jól kibeszélgettük magunkat, nekiláttunk a kecónak. Kb 2-2,5 órával számoltunk. Nos.....éppen a duplája lett belőle, 5 óra alatt végeztünk. Túlságosan alaposak voltunk. Ami egyrészről nem baj, mert kaptunk is érte 20 dolcsi borravalót, de azért megjegyezte, hogy lassúak voltunk, és a konyhára már nem jutott időnk. Erre van egy mondás, ami így szól: ****** is meg szűznek maradni...... :-DD Vagy végzünk két óra alatt, de akkor az olyan is, vagy alaposak vagyunk, de az bizony sok időt emészt fel. Na de nem is tudom, mit ragozom ezt. Lényeg, hogy kaptunk borravalót is, tehát valószínűleg jó munkát végeztünk.:)
Akartunk még lófrálni ezen a mesés helyen, ám rohanni kellett, mert egy másik állomásról tudtunk visszajutni NY-ba, ami viszont messze volt a háztól. Mary nagyon kedves volt, mert eldobott minket erre a bizonyos állomásra.
Délután 2 magasságában érkeztünk vissza Manhattan-be, és valamikor este 9 felé értünk haza. Igen, bizony 6-7 órát jártuk a várost.Ellátogattunk a magyar negyedbe újságért. A magyar hentes boltban sikerült is szert tenni egy amerikai magyaroknak szerkesztett népszavára, sőt a főszerkesztőt is ott találtuk a boltban. Azon ritka magyarok közé tartozott, aki segítőkész volt, és jóindulatú. Megadta egy magyar érdekeltségű könyvelő iroda telefonszámát, mert itt mindig keresnek kisegítőket. Plusz felajánlotta, hogy ingyen hirdethetünk az újságban. Ezután megállapítottam, hogy szó szerint lejártam a cipőm sarkát :) Hurrá, elkölthettük cipőre az első megkeresett dollárok egy részét:-) Mindjárt feltöltöm oldalra az új szerzeményeket. A többes szám pedig nem a jobbos, balosra vonatkozik, Mónyi is kapott egyet. Szerintem Botos Eszti bele fog szeretni, és már nem is kell neki a Puma cipő.:)
Mialatt takarítottunk, keresett minket Hajni. Felhívta őt Márta, a munkaközvetítő nőci (első napokban olvashattatok róla), hogy lenne meló Monticello-ban. Visszahívtuk őt, és mivel elég szép pénzt fizetnének (heti 500 $ fejenként), úgy néz ki, el is fogjuk vállalni. Ameddig bírjuk, csináljuk. Ha nagyon szenvedünk, ott hagyjuk őket. Pontosan nem tudjuk, mit kell csinálni, de valószínűleg takarítás, vasalás, gyerek felügyelet. Egy szóval házvezetés. Holnap még pontosítunk a munkával kapcsolatban, és talán hétfőn már mehetünk is. Azt nem tudjuk, hogy ott lesz-e internet, mindenesetre készüljetek, nem biztos, hogy fogunk tudni életjelet adni. Vezetékes telókat továbbra is tudunk majd hívni, csak ezekről a két naponkénti blogos beszámolóról kell majd lemondani. Ott is írjuk majd az élményeket, tapasztalatokat, csak nem tudjuk közre adni. Majd megkapjátok ömlesztve :-)) Bár gyanítom, ez esetben nem lesz időtök, türelmetek olvasgatni. Na de ez még a jövő, és nem biztos, hogy nélkülözni kell a világhálót.
Húúúú de elkalandoztam, hol is tartottam? Ja igen! Cipőőőőőők:) Szép új cipőkben tértünk haza és fejben már a mai TV-s szereplésre készültem:)
Azért picit izgultam ám. Így utólag visszagondolva felesleges volt, de ezt sosem lehet előre tudni. 11:45 körül felvett minket Tony. A stúdió Hajniék lakásától 5 percre van. Erre mennyi az esély?:) Egy picinyke stúdiót képzeljetek el (általában egyébként mindig kisebbek a stúdiók, mint ahogyan azt gondoljuk), amiben dolgozott 3 ember. Volt benne pár eszköz, úgy, mint fitball, BOSU, súlyzók, stb. Egy pár kép készült, nem sok, mert Nyónyi inkább mozgó képekben örökítette meg ezt a jeles napot :-) Sőt! Az egész felvételt megkaptam DVD-n. Aki kíváncsi, megnézheti majd, ha hazamegyünk.:) Patricia, a másik csajszi Pilates gyakorlatokat csinált, nekem jutottak a kardio és erősítő gyakorlatok. A műsor élő volt, ahogyan ígérte, így a végén voltak betelefonálók, akik feltettek Tony-nak mindenféle értelmes kérdést. Egyébként az egész műsor hindi nyelven folyt, néha beleszőtt egy-két angol szót, de alapvetően lövésem nem volt, mit beszél:)Nem is kellett, hogy legyen, mert a gyakorlatokat tudtam, a többi szöveg meg úgyis az indiai közönségnek szólt.
Mikor vége lett a műsornak, Tony bemutatott ott a főgórénak (gondolom, a csatorna tulajdonosa lehetett). Ezután elmentünk enni. Ez volt tulajdonképpen a fizetség, mert készpénzt nem kaptam a "fellépésért". Ez amolyan szimbiózis. Én örüljek, hogy szerepelhetek a TV-ben (még ha kezdetleges, és gagyika is :), ő meg örül, hogy van valaki, aki ingyen dolgozik neki.
Amikor lementünk az autóhoz, megállapítottuk, hogy nem volt bezárva. Ez még nem is lenne akkora érdekesség, de azon ledöbbentünk, hogy a slusszkulcs benne volt az autóban. El tudjátok ezt képzelni otthon? Elmeséltük Hajniéknak, akik közölték, hogy ez nem egyedi eset. Itt sokan parkolnak letekert ablakkal, nyitott autókkal. Na ez a nem semmi!!!
Mialatt megebédeltünk, elmesélte Tony, hogy mi a terve. Pár hónapon belül szeretne nyitni egy saját konditermet, ahol ő, Patricia, egy ázsiai származású lány, egy spanyol, és egy magyar (ez volnék én; amúgy ez tényleg tiszta Benetton reklám :-)) dolgozna együtt családias környezetben, nem olyan személytelen közegben, mint ahova most járunk. Ez így nem hangzik rosszul, pláne ha a szponzorálást is intézi:) Akkor elnézem neki, hogy nem adott ma fizetést :-P

Szerintem nagyjából ennyi minden történt a napokban. Mindig van valami, amit elfelejtek megosztani Veletek. Napközben mindig mondogatom, hogy " Ezt is meg kell írjuk a blogon", aztán mire idejutok, már a s*****ben sincs :-)

Az aerobikos lányoknak üzenem: büszke vagyok Rátok, hogy így összetartotok, és jártok rendesen edzésre ( no meg zülleni kicsit :) Hiányoznak ám az órák. Hiába mozgok itt eleget, ez is más...na majd szeptemberben bepótoljuk!!!:)

És most egy két személyre szabott üzenet a feliratkozott rendszeres olvasóknak:)

sasi1964!
Nagy-nagy gratula a 98-hoz!:) CSak így tovább!!!!!

Zsuzsa Rozsa!
Hogy bírod a hegyvidéki életformát? Tessék életjelet adni egy picit sűrűbben!;-)

Eszter Botos!
Annyi féle cipő van itt, hogy már nem tudjuk, milyet vigyünk Neked!:)
A gombákat egyszer próbáld meg egyedül leszűrni!;-)Hidd el, menni fog!:)

metal!
Veled annyit kommunikálok, hogy nem is tudok mit írni. :) Max annyit, hogy óvatosan a bicajon!!!

Emese Péter-Szabó!
Iszod még a csalán teát? Képzeld, én igen.:) Rátaláltam itt is. Amúgy meg... volt a lábadon kori azóta?;-)

Kata Soltész!
Azt csiripelik a madarak, hogy nem túl gyakran látogatod az órákat. Igaz ez? :-P Jól van, tudom, tudom...sok a meló. Mikor jössz ki látogatóba?:-)

Attila Gajdos és Ildi!
Igen, igen, tudom nem vagyunk túl aktívak a torrenten. Igyekszünk, csak most a meló keresés, és a blog ápolás elveszi minden időnket. Hallom, mentek a Mátrába Ti is? De jó Nektek!

Anikó Gajdos!
Az idő szép, és van még pénzünk, nyugi. :) Te híresztelted, hogy elfogyott a pénzünk?:-P Szép a kanapéd!;-) Gratulálok hozzá! Neked is kellemes időtöltést a Mátrában!:)

Zsuzsa Komjáti!
Jársz még a Halassyba? Vagy nyaralsz? Vagy mi van Veled?:)
Itt aztán nyomathatnád az angolt!;-)

Newmi!
Nagyon kedves tőled, hogy ilyen lelkesen követed az itteni eseményeket.:) A magazint nem felejtjük el Neked. Várjuk a további ötleteidet!

Krátky Csilla!
Kitartás a zord időhöz!:-) Bár ez relatív ugye. Drukkolok a letelepedéshez! Hajrá Új-Zéland!:)

Judit Bozsik!
Neked is azt üzenem Anya, hogy érezzétek jól magatokat a hegyekben! Hagyd ott a Mátrában a térdfájást!;-)

Szabó Kari!
Mióta regisztráltál, nem hallottunk Rólad semmit. Adj életjelet!

Balogh Mónika!
Te viszonylag friss olvasó vagy :) Üdvözlünk a blogon, örülünk, hogy csatlakoztál! Jártok még Ti is órára?

ederkata!
Te sem olyan rég regisztráltál, Téged is üdvözlünk.:) Jól érezted magadat tegnap?;-) Térded jobban van?

krisztina sebestyén!
Veled pár órája beszéltünk telefonon!:)Neked nyugodalmas jó éjszakát, és kellemes vasárnapot kívánok!:)Ja és várunk Titeket nagyon augusztusban!

Sis!
Neked itt kéne lenned!:)Mikor indulsz?;-)

Ildikó Gajdosné Kovács!
Örülök, hogy olvasod a blogot rendszeresen.:) Remélem, minden oké Veletek!

Katy Rafael!
Rég hallottunk felőled.Tőled is kérünk életjelet!

Magyar Tünde!
Hiányoznak a gmail-es csevegések! Ne aludjál ilyenkor:) Amúgy sok Unique-ot hallgatunk idekint!;-)

tibiapa!
Válaszolj az e-mail-re! Eltűntél, mint szürke szamár...:(

9 megjegyzés:

  1. Most is itt vagyok és Ti épp most mentek bulizni! :) A Unique meg alap ám! ;) Vigyázzatok magatokra!!!

    VálaszTörlés
  2. :) Nem én híreszteltem... szóba sem hoztam...:)

    VálaszTörlés
  3. Végre feliratkoztam én is a rendszeres olvasók közé!
    Jövő hétre sok sikert!

    VálaszTörlés
  4. Aramyos vagy, hogy rám is gondoltál, és írtál egy-pár sort. Drukkolok Nektek lányok nagyon, és minden nap olvaslak benneteket!!
    Millió puszi!!
    Ildi

    VálaszTörlés
  5. jahh a cipők klasszak! EMO-sok lettetek? :) :P

    VálaszTörlés
  6. Nem tudunk róla, hogy EMO-sok lettünk volna, miért?:-)
    Szerintem nem túl életunt ez a cseresznyés cipő:-DD Inkább már majdnem átnyúlik a GICCS kategóriába :-))

    VálaszTörlés
  7. Mily megtiszteltetés, hogy kaptam egy kis üzenetet én is:) Köszi, hogy gondoltál rám és köszi a drukkolást is! Mi is drukkolunk nektek nagyon, hogy összejöjjenek a dolgok!!!!
    Pusszantás

    VálaszTörlés
  8. Térdem már sosem lesz a régi :) MAjd kontroll után a doki nyilatkozik, akkor referálok :) Züllés szolid volt...:)

    VálaszTörlés
  9. I am glad, if I may help so good and unselfish people, than you are the kind!

    VálaszTörlés